• Mlecznik z ceramiki Bolesławiec oryginalny klasyczny wzór

Symbol: 10291

Bolesławieckie naczynia wytwarza się z glin kamionkowych, pokrywa szkliwem, a następnie wypala w temperaturze sięgającej 1200°C. Taki proces produkcji sprawia, że ceramika jest trwała i odporna na ciepło – można w niej podawać gorące potrawy i myć ją w zmywarce, bez obaw o to, że popęka czy straci kolory. Wyjątkowy charakter nadaje jej sposób zdobienia – ręczne malowanie i stempelkowanie, najczęściej wzorami kropek kółek, rozet, pawich oczek i kwiatów.

39.90
szt. Do przechowalni
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.99
Odbiór osobisty za pobraniem 0
Odbiór osobisty przedpłata 0
ORLEN Paczka 8.99
Paczkomaty InPost 16.9
Kurier GLS 17.9
Kurier InPost 18.9
Kurier GLS (Pobranie) 20
Kurier InPost (Pobranie) 20.9
Dostępność 2 szt.

Zamówienie telefoniczne: 334968030

Zostaw telefon

Mlecznik to niewielki dzbanuszek z poręcznym uszkiem. Umożliwia eleganckie podanie mleczka podczas poczęstunku i wygodne wlanie go do filiżanki z kawą.

Mlecznik to niezwykle ważny element serwisu kawowo-herbacianego. Dzięki niemu możesz w elegancki i wygodny sposób podać zimne lub ciepłe mleko na stolik kawowy tak, aby Twoi goście mogli według własnego uznania wlać do filiżanki jego odpowiednią ilość. Mlecznik ma klasyczny kształt niewielkiego dzbanuszka z wygodnym uchwytem i specjalnie wyprofilowanym dzióbkiem, a na jego kremowej powierzchni znajdują się ręcznie malowane zdobienia. Naczynie wykonane jest z ceramiki szlachetnej wypalanej w polskiej fabryce Bolesławiec. Wyróżnia się odpornością na wysoką temperaturę i uszkodzenia, dzięki czemu można je czyścić w domowych zmywarkach.

Wzór: 1K3 KLASYCZNY

Produkt: 1 x mlecznik

Wymiary:

  • wysokość: 7,5 cm
  • średnica: 7 cm
  • pojemność: 180 ml

Materiał: ceramika Bolesławiec

Użytkowanie:

  • dopuszczone do kontaktu z żywnością
  • zmywarka
Kolor:
Niebieski
Materiał:
Ceramika
Opakowanie:
Bez opakowania
Motyw:
Bolesławiec
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie