• Kategorie
  • Parametry
  • Cukiernice

Serwując herbatę czy kawę, nie można zapomnieć o cukrze. Nawet jeśli nasi goście nie słodzą, kryształ powinien obowiązkowo znaleźć się na stole. Najbardziej znanym i eleganckim sposobem na jego podanie jest estetyczna cukiernica.

Cukiernice są niezbędnym elementem każdej zastawy kawowo-herbacianej. Bez nich zaserwowanie cukru, podczas codziennego posiłku czy wizyty gości, jest trudniejsze i mniej komfortowe. Poza tym podawanie słodkiego kryształu w specjalnym naczyniu jest dużo bardziej stylowe i eleganckie.

Nasze cukierniczki wykonano z najlepszej jakości tworzyw – klasycznej porcelany lub użytkowej ceramiki szlachetnej, produkowanej w fabryce w Mieroszowie. Naczynia te przeznaczone są do kontaktu z żywnością oraz czyszczenia w zmywarkach. Cechują się wysoką trwałością i odpornością na uszkodzenia oraz zarysowania.

Cukiernice służą przede wszystkim do przechowywania sypkiego cukru, dlatego powinny być poręczne i wygodne w użytkowaniu. Nasze naczynia mają praktyczny kształt i poręczne przykrywki z uchwytem, które dodatkowo zapobiegają przedostawaniu się do cukru wilgoci i kurzu. Dzięki temu produkt szybko nie straci swoich właściwości i nie będzie się brylował.

Poza funkcjonalnością cukiernice mogą poszczycić się także aspektem ozdobnym. Szeroka gama kolorów i zdobień pozwala sprostać różnorodnym wymaganiom gospodyń. Przy wyborze naczynia warto kierować się wystrojem domu oraz pozostałymi elementami zastawy deserowej, aby cukiernica komponowała się z wnętrzem czy stołem w elegancką całość.